آیت الله حق شناس(ره): برخی می پرسند اعلم کیست؟ بنده می گویم ببینید عَلَم دست کیست؟ اگر خدای ناکرده عَلَم بیفتد، آن وقت نه اعلم می ماند نه غیر اعلم.
برچسبها:
شهید ابراهیم هادی یک الگوی بی نظیر برای بجه های هیئتی و جوانان امروز کشور است . به رفقای هیئتیم توصیه میکنم کتاب سلام بر ابراهیم را حتما مطالعه کنند . خیلی زیباست .
دانلود بخشی از کتاب ( سلام بر ابراهیم )
برچسبها:
- 10 گام موثر برای تغییر سبک زندگی
- حتماً شما هم در بسیاری از مقالات سلامتی خواندهاید که برای سالم زیستن و داشتن عمر طولانیتر باید سبک زندگیتان را تغییر دهید. اما این سبک زندگی جدید چیست؟
- تـغـذیـه قـدیمیهـا 4 غـلط دارد
- گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تأثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشارهای به مهمترین آنها خواهیم داشت
- 10 تفاله غذایی که بهتر است آنها را دور نریزید
- تهماندهها و تفالههای بعضی از غذاها و میوههایی که دور میریزید در واقع مفیدتر از خود میوهها هستند و باید آنها را هم بخورید.
- تغذیهی سالم خیلی هم هزینهبر نیست
- در دو قسمت اول این مطلب چند اصل اساسی برای داشتن تغذیهی سالم را ارائه کردیم. در قسمت سوم و پایانی این مطلب با چند توصیهی ساده آشنا میشوید.
- دانستنیهای تغذیهای زائران خانه خدا
- حجاج برای جلوگیری از یبوست تخم کتان و خاکشیر بخورند و برای پیشگیری از بیماریها از میوهها و آبمیوههای تازه و سرشار از ویتامین استفاده کنند.
- مبارزه با 5 بیماری با 13 ماده غذایی (2)
- در قسمت اول این مطلب با 6 مادهی غذایی که با دو بیماری ورم مفاصل و دیابت مبارزه میکردند آشنا شدیم. حالا ادامهی مطلب ...
- فستفود به سبک کدبانو
- اگر نگران سلامتیتان هستید باید کمی حواستان را جمع کنید. میتوانید با تهیهی یک پیتزای خانگی هم غذای مورد علاقهتان را میل کنید و هم اینکه کالری کمتری به بدنتان برسد.
- مبارزه با 5 بیماری با 13 ماده غذایی (1)
- با مطالعه این مقاله و ادامه آن شما میتوانید غذاهای سالمی که در مبارزه با بیماریهایی همچون ورم مفاصل، میگرن، دیابت و بیماریهای قلبی موثر هستند را بشناسید.
- 7 کاری که نباید بعد از صرف غذا انجام دهید
- اگر عادت کردهاید بعد از غذا سیگاری آتش بزنید، چای بخورید، پیادهروی طولانی مدت داشته باشید و غیره، دست نگه دارید.
- غذای بیرون به شرط سلامتی
- خیلی کیف دارد که رستوران بروید، غذا سفارش بدهید و با خیال راحت بنشینید تا بشقاب غذایتان را روی میز بگذارند.
- غذاهایی که نباید شب قبل از عروسیتان میل کنید
- خیلی از عروس و دامادها قبل و روز عروسیشان آن قدر مشغول کارهای مختلف هستند که حتی غذا خوردن را فراموش میکنند و البته عده ای هم چیزهایی میخورند که مناسب نیست. در این مقاله چند نمونه از خوردنیهایی را ذکر میکنیم که قبل از شب عروسی نباید میل کنید.
- پرخوری پس از ماه رمضان ممنوع
- در روزهای اول پس از ماه رمضان، از مصرف غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید.
- مواد غذایی مفید برای فصل گرما
- بالأخره تابستان است و گرمایش. نمیشود اعتراضی کرد چون این همه میوهی تابستانی خوشمزه و آبدار به مدد همین آفتاب و گرما در اختیار ما قرار میگیرند.
- تغذیهی سالم: از مصرف سبزیجات معطر گرفته تا ...
- برای اینکه بیشترین بهره را از ویتامینها، عناصر و مواد معدنی مواد غذایی ببرید لازم است که به بهترین نحو از آنها نگهداری کنید.
- ناهار سرکار: بهترین ساندویچ کدام است؟
- سرکار که میروید وقت ناهار را چه میکنید؟ آیا برای این که زمان خود را از دست ندهید سرپا یک چیزی میخورید؟ اگر اهل ساندویچ هستید آیا ساندویچ خانگی را ترجیح میدهید یا یک ساندویچ آماده میخرید؟ این ساندویچی که انتخاب میکنید به سلامتی و شادابیتان کمک میکند
- ۵ عامل اصلی حفظ سلامت در فصل تابستان
- افزایش استفاده از مواد پتاسیم دار، نوشیدن مایعات کافی، مصرف غذای سبک، مصرف نکردن فست فودها و اجتناب از نور خورشید در ساعات داغ روز، از عوامل اصلی حفظ سلامت در تابستان است.
- عادتهای غذایی بد در افراد پر مشغله
- اگر زندگی شما پر مشغله است، ممکن است گاهی اوقات وقتی کافی برای آماده کردن غذا و یا حتی نشستن بر سر میز و میل غذا با آرامش نداشته باشید.
- برای عمر بیشتر چه بخوریم و چه نخوریم؟
- اگر مایل هستید برای افزایش طول عمر، از تغذیه و عادات غذایی صحیح کمک بگیرید، این مقاله برای شما راهنمای خوبی خواهد بود.
- چند اصل تغذیهای
- بعضیها تصور میکنند داشتن تغذیهی سالم یعنی صرف هزینهی خیلی زیاد. اما اصلاً اینطور نیست.
- بهترینهای خوراکی برای سبد خرید تابستانتان
- تابستان که از راه میرسد بازار میوه و تره بار پر میشود از میوههای رنگارنگ آبدار که هوش از سر آدم میرباید...
- فقط 6 گام تا سلامتی دائم
- بزرگترین و با ارزشترین نعمت زندگی سلامتی است. حتماً شما هم با ما هم عقیدهاید که باید برای حفظ یک نعمت با ارزش تلاش کرد.
- بخورید و جوانتر شوید
- آیا میخواهید چین و چروک پوستتان را از بین ببرید، حافظهتان را تقویت کنید، از ابتلا به بیماریها پیشگیری کنید و با عوارض سالخوردگی مقابله کنید؟ راه و روش رسیدن به اینها روی میز آشپزخانه است!
- 8 عادت درست برای جوان ماندن
- با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و در پیش گرفتن عادتهای سالم میتوانید با علائم پیری مقابله کنید و چند سال جوان تر و شادابتر بمانید.
- بخورنخورهای خوابآلودگی بهاره
- انواع میوه و آبمیوه طبیعی حاوی قند هستند و مصرف آنها در طول روز میتواند باعث افزایش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالا رفتن میزان هوشیاری شود.
- تغذیه بهاری داشته باشید
- با شروع فصل بهار و بازگشت مجدد شادابی و طراوت به طبیعت، عملکرد و نیاز سلولهای بدن ما هم در مقایسه با فصل زمستان دستخوش تغییراتی قرار گرفته و در واقع تغییرات به وجود آمده در بدن ما منعکسکننده تغییرات ایجاد شده در طبیعت است.
- 7 توصیه برای غذا خوردن در رستوران
- فرقی نمیکند که در یک فستفود غذای مختصری بخورید و یا در یک رستوران بزرگ شام میل کنید؛ لازم است که منو را با دقت بخوانید به ویژه اگر طرفدار تغذیهی سالم هستید و به غذایتان اهمیت میدهید.
- سرپا غذا خوردن ممنوع
- لحظاتی که برای غذا خوردن اختصاص داده میشود باید در آرامش واقعی باشد. در این لحظات نباید بدن ما در تنش و استرس باشد. به خاطر اینکه استرس کار گوارش را دچار اختلال جدی میکند.
- سبد تغذیه برای ترافیک بهاری
- یک سبد بزرگ دردار بخرید و این خوراکیها را به دقت داخل آن بگذارید. به این ترتیب میتوانید در ترافیکهای طولانی تا 24 ساعت هم دوام بیاورید.
- بخورنخورهای نوروزی برای قلب و دیابت
- در ایام نوروز به واسطه دید و بازدیدها الگوهای تغذیهای افراد تا حدود بسیار زیادی با آنچه در طی سال وجود دارد متفاوت خواهد بود. اما باید همواره این نکته را به خاطر داشته باشیم که هدف اول از داشتن تغذیه مناسب حفظ سلامت، جسمی و روانی فرد است.
- خستگیهای خانه تکانی را با این مواد غذایی رفع کنید
- نتایج پژوهشها نشان میدهد که پروبیوتیک ها میزان اسید آمینهی تریپتوفان مغز را افزایش داده و با خستگی و کسالت مقابله میکند.
- 5 مشکل کذایی، 5 نسخه غذایی
- خیلی از افراد بعد از غذا خوردن، نفخ میکنند. خیلیهای دیگر، ترش میکنند. بعضیها دلدرد میگیرند و بعضیهای دیگر هم سکسکهشان میگیرد. اینها بخشی از مشکلاتی است که گاهی بعد از صرف وعدههای اصلی غذا به سراغمان میآید...
- 12 توصیه به مهمانهای نوروزی
- از جمله خوراکیهای رایج پذیرایی در طول ایام عید شیرینی، میوه، آجیل و چای است. شاید بپرسید کدام یک و چقدر از هر کدام مصرف کنیم تا هم سالم بمانیم و هم دچار اضافه وزن بعد از تعطیلات نشویم...
- عید: کامتان را به اندازه شیرین کنید
- چگونه میتوان میزان قند دریافتی تعطیلات را کنترل کرد؟ شیرینی، انواع شکلاتها، آبنبات، دسر و غیره. هر کجا هم که بروید با انواع و اقسام شیرینیجات روبه رو خواهید شد.
- چند ترفند هوشمندانه برای سلامتی بیشتر در طول تعطیلات
- تعطیلات عید فرصت مناسبی برای تفریح و استراحت است. برای اینکه این تعطیلات بهتان حسابی خوش بگذرد و خدای ناکرده دچار ناخوشی نشوید مطالعهی این مطلب را از دست ندهید.
- چه کنیم در طول تعطیلات چاق نشویم؟
- درست است که عید است و باید کامتان را شیرین کنید اما لطفاً فقط کامتان را شیرین کنید و ظرف شیرینی را خالی نکنید!
- 8 تا از بدترین عادتهای غذایی
- هیچ کس بی عیب و نقص نیست و تقریباً هیچ کس نمیتواند ادعا کند اصول تغذیهی سالم را مو به مو رعایت میکند حتی خود متخصصان تغذیه.
- 10 توصیه برای آشپزی سالم
- آشپزی سالم سادهترین روش ممکن برای این است که سالم زندگی کنید و از دوا و دکتر دور بمانید.
- محل کار: با میوه مغزتان را خوشحال کنید
- تغذیهی مناسب تأثیر مستقیمی روی عملکرد خوب و همچنین بی نظمی و آشفتگی ناقلهای عصبی دارد. اصلیترین دلیل آشفتگی و بی نظمی ناقلها وضعیت اسیدی بدن است.
- چند مادهی غذایی برای سبد بهمن و اسفندتان
- حتماً نارنگی پای ثابت خریدهای شماست. انواع مختلفی از این میوهی آبدار و خوشمزه وجود دارد. از همهی انواع آن میل کرده و از خواص آن بهرهمند شوید.
- با این غذاها پیری را فراری دهید!
- همیشه به دنبال خوراکیهایی باشید که پوست را زیبا، انرژی را زیاد و سلامت را افزایش میدهند.
- با گلیکوژن سرما را از خود دور کنید
- سرمای زمستان باعث میشود که بدن برای مقابله با سرما تلاش بیشتری بکند برای همین به انرژی بیشتری نیاز دارید.
- اصول تغذیه در فصول سرد
- هوا که سرد میشود بوی لبو و باقلای پخته در کوچه و بازار آدم را از خود بیخود میکند، سوپ و آش بیشتر میچسبد و دوست داری دائم شکلات و انواع مغز بخوری...
- بخور نخورهای هوای آلوده
- مصرف میوه و سبزیها میتواند سموم ناشی از آلودگی هوا را از بدن خارج کند و مصرف شیر پرچرب موجب گسترش بیماریهای ریوی در هوای آلوده میشود.
- نکاتی که بعد از صرف غذا باید رعایت کرد
- برای مهمانیهای بعد از ظهر، بعد از خوردن غذا، سریع حمام نروید. کمی صبر کنید. حمام رفتن بلافاصله بعد از صرف غذا مضر است.
- با تغذیه متمرکز شوید
- گاهی اوقات تمرکز ضعیف چیزی است که ما در هر زمانی از آن رنج میبریم، اما لازم نیست نگران باشید. چندین چاره و درمان طبیعی برای کمک کردن به بهبود تمرکز و حافظه وجود دارد که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم.
- ویتامینها و مواد معدنی زمستانی
- حالا که زمستان از راه رسیده باید به فکر تأمین ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن و تقویت سیستم ایمنیمان باشیم.
- ساندویچ بخورم یا نخورم؟
- ساندویچ یکی از رایجترین و سادهترین غذاهای معمول در کشورمان است. این غذای متنوع، به خصوص در بین کودکان و نوجوانان طرفداران زیادی دارد.
- 20 نکته مفید تغذیهای در فصل زمستان
- زمستان نه تنها سرما را همراه خود میآورد و خانهنشینتان میکند، بلکه این خانه نشستنها پرخوریهای بیشتر و احتمالاً اضافه وزن را هم به دنبال خواهد داشت.
- با تغذیهی مناسب این 9 بیماری را از خود دور کنید
- برای داشتن عمر طولانی همراه با سلامتی و تندرستی لازم است سبک زندگیتان سالم باشد. یعنی اینکه تغذیهی درستی داشته باشید و از کارهایی که به سلامتی آسیب میزند دوری کنید.
- 6 راز سرما نخوردن دکترها!
- تا حالا دکتری دیدهاید که سرماخورده یا آنفلوانزا گرفته باشد؟ به ندرت پیش میآید که دکترها دچار سرماخوردگی و آنفلوانزا بشوند!
- بخور نخورهای کارمندی
- مصرف صبحانهی کامل باعث افزایش کارایی و تمرکز کارمندان و کارگران میشود.
- با این خوراکیها به جنگ آلودگی هوا بروید
- فصل زمستان همراه است با روزهایی که آلودگی هوا در بیشترین حد خود قرار دارد. در این روزها همه چیز در محدوده اضطرار است و از هموطنان درخواست میشود تا آنجا که میتوانند از مسافرتهای غیرضروری خود در سطح شهر خودداری کنند...
- چند توصیهی سالادی برای خوش اندامی
- اگر سالاد از مواد مناسب تهیه شده باشد به لاغری شما کمک زیادی میکند اما برخی از سالادها دقیقاً برعکس عمل میکنند مثل سالادهای سرو شده در رستورانها.
- 11 توصیهی مهم برای تقویت استخوانها
- استخوانها مهمترین و ضروریترین اعضای بدن هستند چرا که هرچه قویتر باشند، سلامت، تندرستی و تناسب اندامهای بدن بیشتر تأمین میشود.
- 7 تا از بدترینهایی که میخوریم
- اگر میخواهید سالمتر زندگی کنید باید تغذیهی مناسبی در پیش بگیرید و از مصرف مواد غذایی نامناسب دوری کنید. در این مقاله چند نمونه از بدترین خوراکی و نوشیدنیها را عنوان میکنیم و توصیه میکنیم اینها را از سبد خریدتان حذف کنید.
- وقتی بیرون از خانه کار مهمی دارید اینها را نخورید
- زمانی که کار یا قرارهای مهمی دارید باید بیشتر حواستان را جمع کنید و بدانید چه چیزهایی را نباید بخورید. در این مطلب 4 نمونه از آنهایی که نباید بخورید را عنوان میکنیم. با ما همراه باشید.
- اینها سیستم ایمنی را ضعیف میکنند
- فلزات سنگین همچون سرب، جیوه و کادمیوم مخصوصاً در افراد سیگاری و اطرافیان آنها باعث کاهش توان سیستم ایمنی میگردند.
- غذای خانگی و ارتباط خانوادگی
- آشپزی کردن مهر و محبت شما را نسبت به خانواده نشان میدهد و باعث میشود روابط خانوادگی شما تحکیم پیدا کند و نشان بدهد که حاضرید برای همسر یا فرزندتان وقت بگذارید و آشپزی کنید و این امر باعث قدرشناسی بیشتر اعضای خانواده از هم میشود.
- 10گام موثر برای سلامت جسم و جان
- برای این که سالم و تندرست باشید لازم نیست دست به کارهای محیرالعقول و شاق بزنید. چند کار ساده و روزمره نیز سلامتی روح و جسمتان را تضمین میکند، مثل پیادهروی روزانه، دیدن فیلم، یک پیاله ماست و غیره.
- قبل از رسیدن زمستان سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید
- اگر تصور میکنید نیاز دارید تا قبل از رسیدن سرما سیستم ایمنی بدنتان تقویت شود این مطلب به دردتان میخورد.
- سلامت پاییزی با 6 مادهی غذایی
- در این مطلب 6 مادهی غذایی مفید پاییزی را معرفی کرده و تشویقتان میکنیم از این نعمتهای سالم الهی بهرهمند شوید. با ما همراه باشید.
- فستفودهایی که سالمترند
- فستفودها، ارزان و مناسبند و معمولاً همه آنها را دوست دارند. آنها طعم خوبی دارند و به سادگی گرسنگی را برطرف میکنند. اگر تمایل دارید یک وعده بیرون از منزل غذا بخورید، معمولاً فستفودها، ارزانترین گزینه هستند؛ ولی متأسفانه سالمترین نیستند.
- توصیههایی برای سبد خرید آخرین ماه تابستان
- در این مقاله، 5 مادهی غذایی مخصوص سبد شهریورتان را ارائه میدهیم. از این نعمتهای مفید و خوشمزهی الهی بهرهمند شده و شاکر باشیم.
- مهمانی به شرط سلامت
- یکی از نکاتی که در مهمانیهای سالم باید رعایت کرد، تغذیه سالم است. با رعایت بخور نخورهای 19 گانه زیر میتوانید جشنتان را سالمتر برگزار کنید.
- مصرف غذاهای آماده سوءتغذیه میآورد
- آمارها حاکی از آن هستند که در سالهای اخیر در ایران، بیش از نیمی از مردم ما دچار اضافه دریافت مواد غذایی هستند و بخشی هم کمبود دریافت و لاغری دارند.
- 5 دزد انرژی شناسایی شد!
- بیخوابی تنها دلیل خستگی و کسالت نیست. دلایل دیگری نیز وجود دارد که باک انرژی شما را خالی کرده و باعث میشود که احساس خستگی بکنید.
- افزودنیها؛ دلیل دیگری برای نخوردن فستفودها
- مواد افزودنی شیمیایی موجود در فستفودها نیز برای سلامتی مضر است.
- چای را با چه بنوشیم؟
- کارشناسان صنعت قند اعلام کردهاند سرانه مصرف شکر برای هر ایرانی 30 کیلوگرم است در حالی که این میزان در جهان 5/13 کیلوگرم و بدون احتساب چین 8 کیلوگرم است
- پودینگ بخوریم یا نخوریم؟
- پودینگها جزو دسرهای لبنی هستند که معمولاً میتوان آنها را با طعمهای شکلاتی یا میوهای و در بستههای 100 گرمی یک نفره در فروشگاههای مواد غذایی پیدا کرد
- بخور نخورهای گرمازدگی
- بهترین راه پیشگیری از گرمازدگی خوردن آب حاوی چند قطره آبلیمو و کمی نمک است که میتواند جلوی گرمازدگی را تا حدی بگیرد
- چند توصیه برای سبد خرید تیر ماه
- بازارهای میوه و تره بار در فصل تابستان پر میشوند از میوه و سبزیجاتی که هر کدام برای سلامتی ما مفید و لازم هستند
- 4 راز سلامتی افرادی که مریض نمیشوند!
- حتماً شما هم افرادی را دیدهاید که به ندرت مریض میشوند و یا اصلاً مریض نمیشوند! ما در این مطلب قصد داریم 4 مورد از اسرار این افراد را با شما در میان بگذاریم با ما همراه شوید
- گرما، تعریق، تغذیه
- اولین سلاح مبارزه با گرما آب است. در فصل گرما آب زیادی بنوشید. همیشه یک بطری آب دم دستتان باشد و به طور مرتب آب بنوشید
- تغذیه و بهبود عملکرد نیروی انسانی
- تغذیه نقش اساسی در سلامت و پیشگیری از بیماریها و بهبود عملکرد انسان دارد. یکی از ابزارهای مهم بهبود عملکرد نیروی انسانی در مجموعههای صنعتی، ارتقاء سطح تغذیه کارکنان آن است که باعث بهبود کمی و کیفی سطح تولید میشود
- 9 قانون طلایی برای داشتن تغذیهی سالم
- داشتن تغذیهی سالم اساس یک زندگی خوب و با نشاط است. تغذیهی مناسب و سالم، روح و جسم شما را سالم نگه میدارد
- 6 نکته داغ تغذیهای برای روزهای گرم
- شیوه تغذیه در تابستان به خصوص در هوای بسیار گرم باید به استفاده از غذاهای با حجم کم و سبک تبدیل شود
- چند پیشنهاد برای سبد خرید خرداد ماه
- هوای دل انگیز بهاری جان میدهد برای این که به دل طبیعت بزنید، دوچرخه سواری کنید، بدوید و خلاصه این که کمی فعالیت بدنیتان را بیشتر کنید. همهی این کارهایی که گفتیم نیاز به انرژی دارد و برای داشتن انرژی باید تغذیهی مناسب داشته باشید
- 12 قانون طلایی برای غذا خوردن در محل کار
- برای غذا خوردن پشت میز کار، همکارتان را نیز دعوت کنید با این کار فرصتی برای گپ زدن و یک استراحت کوتاه فراهم خواهد شد و از فضای کار و استرسهایش برای مدتی جدا میشوید
- به سالاد سلام کن
- اگر میخواهید برنامه غذاییتان مورد تایید متخصصان تغذیه باشد باید حتماً سالاد نیز در رژیم غذایی روزانهتان وجود داشته باشد ...
- تغذیهی مغز برای موفقیت در امتحانات
- برخی غذاها میتوانند اثرات مثبتی بر مغز داشته باشند. خوردن غذاهایی که حاوی مواد مغذی خاص هستند میتوانند به تقویت حافظه، بهبود خلق و خوی فرد و ایجاد ذهن فعال کمک کنند
- توصیههای سنتی برای مقابله با گرمازدگی
- هوای داغ تابستان بسیاری از مردم را دچار گرمازدگی میکند و متخصصان طب سنتی معتقدند که مصرف شربت سکنجبین...
منبع : سایت تبیان
برچسبها:
متن این وصیت نامه زیبا، صمیمی و خواندنی به شرح زیر است:
ازآنجا که ما در شرایط بحرانی و غیرعادی به سر می بردیم و هر لحظه ممکن بود خطری برای ما پیش بیاید، فردای آن روز نشستم و وصیت نامه خود را نوشتم. تا چند هفته پیش، از این وصیت نامه خبری نداشتم، لیکن آقاسیدجعفر آن را برایم آوردند و گفتند که پسرشان در لابلای کاغذهای قدیمی پیدا کرده است. این اصل وصیت نامه است که در بالای آن نوشته ام:
«وصیت نامه سیدعلی خامنه ای مرقومه لیله یکشنبه 27شوال 1382» (فروردین 1342 شمسی) یعنی فردا شب حادثه مدرسه فیضیه نوشته ام. متن وصیت نامه این است:
بسم الله الرحمن الرحیم
«عبدالله علی بن جوادالحسینی الخامنه ای غفرالله لهما یشهد ان لااله الاالله وحده لا شریک له و ان محمداً صلی الله علیه و آله عبده و رسوله و خاتم الانبیاء و ان ابن عمه علی بن ابیطالب علیه السلام وصیه سیدالاوصیاء و ان الاحد عشر من اولاده المعصومین صلوت الله علیهم الحسن و الحسین و علی و محمد و جعفر و موسی و علی و محمدو علی و الحسن و الحجه اوصیائه و خلفائه و امناءالله علی خلقه و ان الموت حق و المعاد حق و الصراط حق و الجنه و النار حق و ان کل ما جاء به النبی صلی الله علیه و آله حق. اللهم هذا ایمانی و هو ودیعتی عندک اسئلک ان تردها الی و تلقیها ایای یوم حاجتی الیها بفضلک و کرمک.
مهم ترین وصیت من آن است که دوستان و عزیزان و سروران من، کسانی که بهترین ساعات زندگی من با آنان و یاد آنان سپری شده است، مرا ببخشند و بحل کنند و این وظیفه را به عهده بگیرند که مرا از زیر بار حقوق الناس رها و آزاد نمایند. ممکن است خود من نتوانم از همه کسانی که ذکر سوءشان بر زبانم رفته و یا بدگوئیشان را از کسی شنیده ام، حلیت بطلبم. این کار مهم و ضروری را باید دوستان و رفقای من برای من انجام دهند.
دارایی مالی من در کم هیچ است، ولی کفاف قرض های مرا می دهد. تفصیل قروض خود را در صفحه جداگانه یادداشت می کنم که از فروش کتب مختصر و ناچیز من ادا شود. هر کسی هم که مدعی طلبی از من شود، هر چند اسمش در آن صفحه نباشد، قبول کنند و ادا نمایند،... پنج شش سال نماز هر چه زودتر ادا و مرا از رنج این دین الهی راحت کنند (البته یقیناً آن قدر مقروض نبودم، ولی احتیاط کردم. (مبلغی به عنوان رد مظالم بابت قروض جزئی از یاد رفته به فقرا بدهند.
از همه اعلام و مراجع و طلاب و دوست و آشناها و اقوام و منسوبین من استحلال شود. (چون آن روزها نق و نوق علیه آقایان در جلسات زیاد بود که چرا فلانی اقدام نکرده، فلانی چرا این حرف را زده و این مطلب را گفته است، لذا خواستم از آقایان اعلام و مراجع حلیت طلب کنند.)
و گمان می کنم بهترین راه این کار آن است که عین وصیت نامه مرا در مجلسی عمومی که آشنایان من باشند، قرائت کنند. پدر و مادرم که در مرگ من از همه بیشتر عزادار هستند، به مفاد حدیث شریف اذا بکیت علی شیء فابک علی الحسین، به یاد مصائب اجدادمان از من فراموش نخواهند کرد ان شاءالله تعالی.
گویا دیگر کاری ندارم. اللهم اجعل الموت اول راحتی و آخر مصیبتی و اغفرلی و ارحمنی بمحمد و آله الاطهار.
العبد علی الحسینی الخامنه ای
(حالا صورت قرض هایم را که در صفحه جداگانه ای نوشته ام برایتان می خوانم):
حدود 100تومان، مقدس زاده بزاز (مشهد)
کمتر از 30تومان، خیاط گنگ (مشهد) 2یا 3تومان، عرب خیاط(قم)
مطابق دفتر دین، آقا شیخ حسن بقال کوچه حجتیه (قم) چون مرتب با او سر و کار داشتیم و نمی دانستیم چقدر به او بدهکاریم (گویا چند تومانی
آقای شیخ حسن صانعی (قم) 32تومان تقریباً
حاج شیخ اکبر هاشمی رفسنجانی (قم) (بیشترین پولی را که من آن زمان مقروض بودم، به آقای هاشمی بود. چون وضعش نسبتاً خوب بود، از او قرض می کردیم.)
مطابق دفتر دین، آقای مروارید کتاب فروش (قم)
مطابق دفتر دین، آقای مصطفوی کتاب فروش (قم)
10 تومان آقای علی حجتی کرمانی
شاید 5تومان، محمد آقانانوا نزدیک منزل (مشهد)
برچسبها:
امّا خانه اى را که خانواده سيّد جواد در آن زندگى مى کردند، رهبر انقلاب چنين توصيف مى کنند:
«منزل پدرى من که در آن متولد شده ام، تا چهارـ پنج سالگى من، يک خانه 60 ـ 70 مترى در محّله فقير نشين مشهد بود که فقط يک اتاق داشت و يک زير زمين تاريک و خفه اى! هنگامى که براى پدرم ميهمان مى آمد (و معمولاً پدر بنا بر اين که روحانى و محل مراجعه مردم بود، ميهمان داشت) همه ما بايد به زير زمين مى رفتيم تا مهمان برود. بعد عدّه اى که به پدر ارادتى داشتند، زمين کوچکى را کنار اين منزل خريده به آن اضافه کردند و ما داراى سه اتاق شديم.»
رهبرانقلاب از دوران کودکى در خانواده اى فقير امّا روحانى و روحانى پرور و پاک و صميمي، اينگونه پرورش يافت و از چهار سالگى به همراه برادر بزرگش سيد محمد به مکتب سپرده شد تا الفبا و قرآن را ياد بگيرند. سپس، دو برادر را در مدرسه تازه تأسيس اسلامى «دارالتعّليم ديانتى» ثبت نام کردند و اين دو دوران تحصيل ابتدايى را در آن مدرسه گذراندند.
درباره انگيزه ورود به حوزه علميه و انتخاب راه روحانيت مى گويند: «عامل و موجب اصلى در انتخاب اين راه نورانى روحانيت پدرم بودند و مادرم نيز علاقه مند و مشوّق بودند».
ايشان کتب ادبى ار قبيل «جامع المقدمات»، «سيوطى»، «مغنى» را نزد مدرّسان مدرسه «سليمان خان» و «نوّاب» خواند و پدرش نيز بر درس فرزندانش نظارت مى کرد. کتاب «معالم» را نيز در همان دوره خواند. سپس «شرايع الاسلام» و «شرح لمعه» را در محضر پدرش و مقدارى را نزد مرحوم «آقا ميرزا مدرس يزدى» و رسائل و مکاسب را در حضور مرحوم حاج شيخ هاشم قزوينى و بقيه دروس سطح فقه و اصول را نزد پدرش خواند و دوره مقدمات و سطح را بطور کم سابقه و شگفت انگيزى در پنچ سال و نيم به اتمام رساند. پدرش مرحوم سيد جواد در تمام اين مراحل نقش مهّمى در پيشرفت اين فرزند برومند داشت. رهبر بزرگوار انقلاب، در زمينه منطق و فلسفه، کتاب منظومه سبزوار را ابتدا از «مرحوم آيت الله ميرزا جواد آقا تهرانى» و بعدها نزد مرحوم «شيخ رضا ايسى» خواندند.
«به مشهد رفتم و خداى متعال توفيقات زيادى به ما داد. به هر حال به دنبال کار و وظيفه خود رفتم. اگر بنده در زندگى توفيقى داشتم، اعتقادم اين است که ناشى از همان بّرى «نيکى» است که به پدر، بلکه به پدر و مادر انجام داده ام». آيت الله خامنه اى بر سر اين دو راهى، راه درست را انتخاب کردند. بعضى از اساتيد و آشنايان افسوس مى خوردند که چرا ايشان به اين زودى حوزه علميه قم را ترک کردند، اگر مى ماندند در آينده چنين و چنان مى شدند!... امّا آينده نشان داد که انتخاب ايشان درست بوده و دست تقدير الهى براى ايشان سر نوشتى ديگر و بهتر و والاتر از محاسبات آنان، رقم زده بود. آيا کسى تصّور مى کرد که در آن روز جوان عالم پراستعداد 25 ساله، که براى رضاى خداوند و خدمت به پدر و مادرش از قم به مشهد مى رفت، 25 سال بعد، به مقام والاى ولايت امر مسلمين خواهد رسيد؟! ايشان در مشهد از ادامه درس دست برنداشتند و جز ايام تعطيل يا مبازره و زندان و مسافرت، به طور رسمى تحصيلات فقهى و اصول خود را تا سال 1347 در محضر اساتيد بزرگ حوزه مشهد بويژه آيت الله ميلانى ادامه دادند. همچنين ازسال 1343 که در مشهد ماندگار شدند در کنار تحصيل و مراقبت از پدر پير و بيمار، به تدريس کتب فقه و اصول و معارف دينى به طلـّاب جوان و دانشجويان نيز مى پرداختند.
«از سال 48 زمينه حرکت مسلحانه در ايران محسوس بود. حساسيّت و شدّت عمل دستگاههاى جارى رژيم پيشين نيز نسبت به من، که به قرائن دريافته بودند چنين جريانى نمى تواند با افرادى از قبيل من در ارتباط نباشد، افزايش يافت. سال 50 مجدّداً و براى پنجمين بار به زندان افتادم. برخوردهاى خشونت آميز ساواک در زندان آشکارا نشان مى داد که دستگاه از پيوستن جريان هاى مبارزه مسلـّحانه به کانون هاى تفـّکر اسلامى به شدّت بيمناک است و نمى تواند بپذيرد که فعاليّـت هاى فکرى و تبليغاتى من در مشهد و تهران از آن جريان ها بيگانه و به کنار است. پس از آزادى، دايره درسهاى عمومى تفسير و کلاسهاى مخفى ايدئولوژى و... گسترش بيشترى پيدا کرد».
که آن شرايط را ديده اند، قابل فهم است». پس از آزادى از زندان، به مشهد مقدس برگشتند و باز هم همان برنامه و تلاش هاى علمى و تحقيقى و انقلابى ادامه داشت. البته ديگر امکان تشکيل کلاسهاى سابق را به ايشان ندادند.
٭ پايه گذارى «حزب جمهورى اسلامى» با همکارى و همفکرى علماى مبارز و هم رزم خود: شهيد بهشتى، شهيد باهنر، هاشمى رفسنجانى و... دراسفند 1357.
٭ معاونت وزارت دفاع در سال 1358.
٭ سرپرستى سپاه پاسداران انقلاب اسلامى، 1358.
٭ امام جمعه تهران، 1358.
٭ نماينده امام خميني«قدّس سرّه» در شوراى عالى دفاع ، 1359.
٭ نماينده مردم تهران در مجلس شوراى اسلامى، 1358.
٭ حضور فعّال و مخلصانه در لباس رزم در جبهه هاى دفاع مقدس، در سال 1359 با شروع جنگ تحميلى عراق عليه ايران و تجاوز ارتش متجاوز صّدام به مرزهاى ايران؛ با تجهيزات و تحريکات قدرت هاى شيطانى و بزرگ ازجمله آمريکا و شوروى سابق.
٭ ترور نافرجام ايشان توسط منافقين در ششم تيرماه 1360 در مسجد ابوذر تهران.
٭ رياست جمهورى؛ به دنبال شهادت محمد على رجايى دومّين رئيس جمهور ايران، آيت الله خامنه اى در مهر ماه 1360 با کسب بيش از شانزده ميليون رأى مردمى و حکم تنفيذ امام خمينى (قدس سره) به مقام رياست جمهورى ايران اسلامى برگزيده شدند. همچنين از سال 1364 تا 1368 براى دوّمين بار به اين مقام و مسؤوليت انتخاب شدند.
٭ رياست شوراى انقلاب فرهنگ، 1360.
٭ رياست مجمع تشخيص مصلحت نظام، 1366.
٭ رياست شوراى بازنگرى قانون اساسى، 1368.
٭ رهبرى و ولايت امّت، که از سال 1368، روز چهاردهم خرداد پس از رحلت رهبر کبيرانقلاب امام خمينى (قدس سره) توسط مجلس خبرگان رهبرى به اين مقام والا و مسؤوليت عظيم انتخاب شدند، و چه انتخاب مبارک و درستى بود که پس از رحلت امام راحل، با شايستگى تمام توانستند امّت مسلمان ايران، بلکه مسلمانان جهان را رهبرى نمايند.
برچسبها:
برچسبها: